За нас

ВАПЦАРОВИ ДНИ

 

       Вапцаровите дни във Второ СУ ,,Никола Вапцаров’’ – Монтана - винаги са интересни, очакват се с желание и с много вълнение. По традиция учителите  се обърнаха с призив към всички ученици да дадат свои идеи за посрещане на празника. Ето някои от дейностите:

 Под мотото „ С пулса на времето“ се проведоха мероприятията, посветени на честването на 61-годишнината на Второ СУ „ Н. Й. Вапцаров“ и 111 години от рождението на поета. С радостни усмивки и много ентусиазъм учениците и учителите се включиха в разнообразни инициативи.

       През периода 16.11. - 03.12.2020г се проведе Регионален онлайн рецитал на тема „Поетът и родината“. Участниците бяха разделени в две  възрастови групи: 5-7.клас и   8-12.клас – за рецитиране на стихове на Вапцаров и други поети.  Комисия в състав: председател – А. Милева – учител по БЕЛ и членове: Нели Василева – гл. експерт „Култура и вероизповедание“ в община Монтана и Н. Стефанов – учител по БЕЛ, след труден подбор отличи най-добрите рецитатори: 

I възрастова група ( 5-7.клас)

Първо място за Божидара Сергеева Рангелова – Трето ОУ“Иван Вазов” гр. Берковица;

Второ място за Александър Радославов Славков - IV ОУ " Иван Вазов", гр. Монтана;

Трето място за Дияна Павлинова Иванова - ОУ" Христо Ботев" с. Мърчево,

II възрастова група(8-12.клас)

Първо място за Гергина Иванова Георгиева – ФСПГ“Васил Левски“-гр.Монтана;

Второ място за Петър Мирославов Петров ПГ,, Димитър Маринов "-гр. Вълчедръм

Трето място за Кристина Славеева Кирилова ПГТ “Вл.Минчев“-

Участниците и победителите получиха грамоти и награди.

Поради създалата се противоепидемична обстановка и обучението в ОРЕС, седмицата посветена на патронния празник на училището бе почетена онлайн. Това не спря всички ученици с желание и изключителна активност да отдадат почит на празника. Изговени бяха множество проекти посветени на училището,бяха направени стотици рисунки на Вапцаров и училището, нашите ученици рисуваха, рецитираха, танцуваха и пяха,за да покажат ,че макар и от вкъщи патронния празник на училището трябва да бъде почетен. 

Финал на седмицата бе официалната онлайн програма, която създаде не само  празнична атмосфера,но и зарадва ученици,учители,родители и цялата общественост.

 

…Удовлетворени, заредени с много положителни емоции, продължаваме да се учим и творим като истински вапцаровци.