Дейности

Май- месец на образованието

 

Май- месец на образованието

 

 

 

   

 

 

 

6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия;

 

9 май- Ден на Европа- изработване на знаменца, рисунки и проекти посветени на Европа;

 

11 май- Ден на библиотекарите- виртуална разходка в най- известните библиотеки;

 

15 май- Международен ден на семейството- проекти на тема: "Аз и моето семейство";

 

18 май - Ден на музеите- виртуално посещения на музеи;

  

 

24 май

 

1. Веселите букви- изработени от пластилин;

2. Рисунки на тема: 24 май- Ден на славянската писменост;

3. Изработване на знаменца с буквите;

4. Съчинение на тема: "Знанието е светлина"

5. Буквена кулинария;

6. Да разкажем за 24 май- презентации, стихове,песни и др.

7. Да украсим празнично- изработване на украса;

8. Конкурс за есе в гимназиална степен на тема:

"И ний сме дали нещо на света и на вси славяни книги да четат!"

 

Призоваваме всички на 24 май да издигнем българския национален флаг във всеки дом и в израз на гордостта ни, че сме българи точно в 12:00 ч. да прозвучи  химнът „Върви, народе възродени!“

 

 

28 май- Ден на хлебопроизводителите и сладкарите- изработка на хлебни и сладкарски изделия от учениците обучаващи се за хлебар-сладкари.

 

 

                                         ПРИЗИВ    

НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И НА РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА
ЗА ЧЕСТВАНЕ НА 24 МАЙ

     Скъпи ученици и учители, уважаеми родители,

 

     Започва най-любимият и най-празничен месец – месец май.

     В тази трудна ситуация на изолираност и човешка отдалеченост направихме много неща и ги направихме ЗАЕДНО. Вярвам, че и сега ще успеем да докажем, че сме създали една обединена общност от хора с една цел – доброто на децата. 

      Наближава и най-българският празник – 24 май. В различни времена нашият народ винаги е намирал начин да изрази почитта и признателността си към онези свои чеда, които са белязали историята му с делата си. Тази година честването на делото на Равноапостолите Кирил и Методий, което е мисия за славянството изобщо и което превръща българите в нация, намираща своята идентичност във великото и свещено слово, е особено. Но извънредната ситуация няма да спре достойното му отбелязване. С честването на празника ще изразим още веднъж своята огромна благодарност и дълбока признателност към едно велико дело, променило духовната съдба на цялото славянство, на цяла Европа и на целия свят! И ние Ви предлагаме да го отбележим отново заедно и по толкова вълнуващ и красив начин, по който сме го правили през годините.

    Образователните институции в област Монтана са предвидили различни инициативи – концерти, изложби, конкурси, които предвиждаме да приключат с вълнуващ и красив финал. 

      Призоваваме на 24 май да издигнем българския национален флаг във всеки дом и в израз на гордостта ни, че сме българи точно в 12:00 ч. да прозвучи  химнът „Върви, народе възродени!“.  

       Използвайте дните до 24 май за добра подготовка – набавете си българския трикольор,  обмислете и му намерете най-достойното място, така че да се вижда отдалеч и да изглежда красиво. Нека украсим прозорците, балконите и дворовете си с балони – бели, зелени, червени, с рисунки на децата, с портрети на Светите братя!  Нека убедим и съседите,  и нашите приятели – и те да се включат в инициативата. За да почувстваме празника със сърцето си! 

        Нека на този ден да бъдем заедно, обединени от стремеж за знание и наука, за култура и свободно слово, за бъдеще на българския дух! 

     Нека осъществим тази идея и да я предадем нататък, като привлечем всички деца и техните родители от област Монтана, от цялата страна, а защо не и да я предадем и зад граница, за да  покажем, че нищо не може да сломи българския дух, че България е вечна!

 

         С уважение, 

         Трайка Трайкова

         Началник на Регионално управление 

          на образованието - Монтана

 

 

Изработки на наши ученици!