Дейности

Дейности в ЦОУД - 2022 г.

 

⇒  Открити уроци в ЦОУД - учебна 2022-2023 г.

Група учениците от първи "а" клас посетиха Регионално депо за отпадъци - гр. Монгана, под надслов " Къде да изхвърля....За по - чиста Монтана "

 

Учениците от II-ра група ЦОУД отбелязаха Световния ден на водата. Първокласниците изработиха книжки с правила и идеи как да използваме и пестим водата. Част от учениците нарисуваха водната капчица и нейния живот.

 

Учениците от VIII група ЦОУД отбелязаха Националния празник!

 

II група ЦОУД също отбеляза предстоящия Национален празник!

С изграждане на тематичен кът учениците от VIIгр. ЦОУД са готови да посрещнат Баба Марта! Пожелават на всички да са бели и червени, здрави, весели, засмени!

 

Учениците от VIII група ЦОУД, IV „а” клас отбелязаха Деня за защита на личните данни.

 

Учениците от II група ЦОУД, I „б” клас, отбелязаха Деня на българското радио.

 

Учениците от VlI група ЦОУД , III „б” клас показаха своите сладкарски умения, като направиха много вкусна торта.

 

Учениците от Vl група ЦОУД , III „а” клас, отбелязаха Деня на думата „благодаря”. С писма за благодарност те показаха умението си да бъдат благодарни. Благодаря е и една от най-хубавите думи в нашия речник, означава „дарявам благо, добрина, добро”.

 

VIII група ЦОУД отбеляза патронния празник на Второ СУ „Никола Йонков Вапцаров” гр. Монтана с мероприятия, разкриващи талантите на учениците. Вапцаровците от IV „a” клас рисуваха по стихове, издадоха книга и изготвиха табло, посветени на живота и творчеството на нашия патрон.

 

Рисуване по стихове на Вапцаров. Учениците от I „б” клас, II гр. ЦОУД, в часовете за заниманията по интереси, нарисуваха портрет на Никола Вапцаров. Получиха вдъхновение и от стихотворенията „Вяра” и „Пролет”.
 
„Отвънка ухае на люляк, отвънка е синьо небе. Приятелю, птиците чу ли? Отвънка е пролет! Здравей!...” Рисуване по стихове на Вапцаров. Учениците от II „в” клас,V гр. ЦОУД, в заниманията по интереси, нарисуваха стръкче люляк с водни бои с пръсти.

Младите еколози от I „а” клас направиха табло с 13-те лековити билки в България.